Printre mărturiile aparițiilor OZN și baze extraterestre subterane, mitologia modernă cuprinde câteva povești misterioase despre vaci mutilate. Întrebarea evidentă este: cine și de ce ar face asta? În timp ce ufologii susțin că extratereștrii efectuează experimente biogenetice, conspiraționiștii sunt convinși că este o diversiune creată de guvern cu scopul de a ne distrage atenția de la operațiuni secrete.

De unde a pornit misterul vitelor mutilate

La începutul anilor ‘70 au apărut primele povești despre mutilări de bovine, asociate cu farfurii zburătoare sau culturi satanice. Acest fenomen se referă la decesele și mutilările inexplicabile ale vitelor, în care animalele sunt găsite cu incizii chirurgicale precise, organe lipsă și semne neobișnuite. Au fost propuse diverse explicații pentru mutilările vitelor, inclusiv devorarea de către animale necrofage, procesul natural de descompunere și chiar practicile de cult sau ritual.

Documentarul “A Strange Harvest” (1980) de Linda Moulton Howe a propulsat subiectul mutilării vitelor în cultura populară. În timp ce unii indivizi și teorii ale conspirației sugerează că ființele extraterestre sunt responsabile pentru aceste mutilări, nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. În schimb, misterul ce înconjoară activitățile paranormale desfășurate la Baza Dulce din New Mexico rămâne nedeslușit până în ziua de azi.

Încă din1947, când a avut loc celebrul incident Roswell, zona New Mexico a devenit o atracție pentru cei care cred în OZN-uri și extratereștri. Oricât de obiectivi am încerca să rămânem, evenimentele misterioase din zona respectivă nu par a fi doar simple coincidențe. Întrebarea este: cine este în spatele acestor experimente? Extratereștrii sau guvernul american? Sau poate că aceștia lucrează împreună…

De ce mutilează extratereștrii bietele vaci?

În volumul “Farfurii zburătoare, spioni și țăcăniți”, Adam Gorightly abordează mitul modern al vitelor mutilate, cu o doză sănătoasă de umor și scepticism, încercând să facă lumină în cazul poveștilor tulburătoare apărute în mass-media.

“În data de 6 mai 1980, sediul poliției statale din Cimarron, New Mexico a fost contactat de o femeie isterică de 26 de ani, pe nume Myrna Hansen, care susținea că ea, fiul ei de șase ani, Shawn, și o vacă ghinionistă fuseseră hărțuiți de vizitatori interplanetari în apropierea orașului Eagle Next. Neștiind cum să se comporte cu această tânără traumatizată, polițiștii locali l-au contactat pe Gabe Valdez pentru ajutor, deoarece acesta dobândise până atunci reputația de om la care trebuia să apelezi când venea vorba de vaci mutilate și lumini inexplicabile pe cer.

Valdez l-a sunat pe prietenul său, Paul Bennewitz, gândindu-se că ar putea apela la contactele sale din APRO pentru o expertiză specializată în cazul Myrna Hansen. Ca răspuns, Jim Lorenzen de la APRO l-a pus pe Bennewitz în legătură cu Dr. Leo Sprinkle, un profesor de la Universitatea din Wyoming cu peste zece ani de experiență în investigarea cazurilor de OZN-uri cu ajutorul hipnozei regresive. La începutul lunii mai 1980, Sprinkle a călătorit la Albuquerque pentru a efectua o efectua o ședință de hipnoză regresivă cu Myrna Hansen în casa lui Bennewitz.

Bennewitz, până în acest moment, se convinsese că extratereștrii transmiteau un fascicul de control al minții pentru a reprima amintirile Myrnei Hansen. Bennewitz credea, de asemenea, că extratereștrii procedau într-un mod asemănător și în cazul lui, pentru a încerca să-i perturbe investigația OZN. Pentru a zădărnici această hărțuire electronică extraterestră, Bennewitz a aranjat ca regresia lui Hansen să aibă loc în limuzina lui Lincoln din 1979, cu ferestrele acoperite de foi de aluminiu pentru a devia temutele fascicule extraterestre. Bennewitz a făcut o conexiune între aceste fascicule și mutilarea vitelor: „Extratereștrii UCID de obicei cu fasciculul. Rezultatele pe un om vor fi sub forma unui cerc purpuriu, de trei până la patru centimetri. Dacă se face din spate, se face pe unul sau ambii umeri. Rezultatele pe bovine sunt aceleași, prezentând în principiu nuanțe de purpuriu sub piele, cu cercuri arse la exterior.”

Sesiunile de regresie ale lui Hansen includ multe teme care aveau să împânzească mai târziu literatura OZN, inclusiv clișee legate de răpiri extraterestre, cum ar fi „timp lipsă” și un subiect de sex feminin plasat într-o transă – și aproape dezbrăcat – în timpul unor proceduri medicale.

În timpul primei regresii a lui Hansen, pe 8 mai, 1980, ea a descris o navă extraterestră care a aspirat o vită de la sol cu ajutorul unei „unde tractoare”: „Aterizează. Oh, Doamne! Vitele zbiară! Dar trebuie să știu cine este. Shawn vrea să plece. Lumina e atât de puternică. Este portocalie. Vreau să-i văd. Vreau să mă duc la ei. Am ieșit din mașină… Zbieretele vitelor; e oribil – e oribil. Suferă – e o durere incredibilă!”

Hansen s-a trezit în interiorul navei extraterestre, unde unul dintre membrii echipajului a scos la iveală un cuțit lung de argint și „(…) l-a înfipt 15 centimetri în pieptul vacii; apoi s-au ocupat de organele genitale în timp ce vaca era încă în viață și se zbătea…” – fragment din “Farfurii zburătoare, spioni și țăcăniți” (2023) de Adam Gorightly

Cine a mutilat vacile? Extratereștrii sau guvernul american?

La sfârșitul anilor ‘70 s-a propagat rapid teoria că mutilările de vite făceau parte dintr-un program guvernamental secret pentru a determina gradul de contaminare nucleară a mediului. În volumul “Farfurii zburătoare, spioni și țăcăniți”, Adam Gorightly se întreabă dacă mitul Dulce a fost „inventat din nimic de făuritori oportuniști de mituri” sau „încă și mai ciudat, a fost guvernul SUA implicat în crearea acestor mituri?”. 

Nu este deloc greu de imaginat că guvernul american ar fi putut crea un laborator pentru dezvoltarea de tehnologii paranormale, prototipuri de operațiuni false, exerciții de războaie psihologice sau tehnici avansate de manipulare socială. În concluzie, majoritatea poveștilor cu OZN-uri și vite mutilate s-au dovedit a fi modalități ingenioase de a distrage atenția populației de la operațiuni strict secrete. Este foarte posibil ca agenții guvernamentali să fi manipulat mitul OZN-urilor din interese comerciale, politice și militare. Mai multe informații despre cazurile vitelor mutilate găsești în cartea lui Adam Gorightly, “Farfurii zburătoare, spioni și țăcăniți”, apărută recent la editura Dezarticulat, disponibilă la nivel național și în rețeaua de librării Cărturești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *