Toamna numărăm debutanții la editura Dezarticulat.

După numărul mare de manuscrise primite pentru Concursul “Radu Demetriades” în primăvara anului 2023, am decis să extindem numărul de competiții de debut și să oferim șansa mai multor entuziaști și entuziaste ai cuvântului tipărit să apară în librării. Așadar, vom organiza două concursuri anual, unul toamna și altul primăvara.

Editura Dezarticulat lansează în luna august Concursul de Debut Literar „Radu Demetriades” 2023 (ediția de toamnă). Concursul este deschis tuturor pasionaților și pasionatelor de literatură puternică și reală din România și de peste hotare. Condiția principală e să nu fi debutat în volum propriu de poezie sau proză până în prezent fie sub numele real, fie sub pseudonim.

PREMIU DEBUT PROZĂ

2000 LEI

Publicarea manuscrisului la editura Dezarticulat

 

PREMIU DEBUT POEZIE

2000 LEI

Publicarea manuscrisului la editura Dezarticulat

 

Juriul va fi format din redacția editurii Dezarticulat dar cuvântul final îl va avea, bineînțeles, moșul nostru securist Radu Demetriades.

Radu Demetriades are 99 de ani, locuiește în Argentina și a fost consilier al fostei Securități, dar și șoferul personal al lui Che Guevara. A debutat în poezie în anul 2022 cu volumul Gioco di mano, un volum care a făcut deliciul publicului și criticii literare deopotrivă. Gioco di mano a fost nominalizat pe lista scurtă la Premiile Eminescu pentru Debut 2023. În prezent, Demetriades lucrează la volumul său de proză intitulat Gioco di Villano, care va apărea în curând la editura noastră.

Așadar, dacă ai deja un volum scris și vrei să ieși la rampă cu el sau ești pe cale de a-l finaliza, trimite manuscrisul alături de o descriere a volumului (maxim 500 cuvinte) și o biografie a ta (maxim 300 cuvinte) până pe data de 1 octombrie 2023 pe adresa dezarticulat666@gmail.com.

 

ATENȚIE! Dacă intenționezi să scrii ceva special pentru acest concurs, asumă-ți dinainte că sunt șanse să NU fie publicat și că e o muncă neremunerată.

Acceptăm doar fișiere în format word, Times New Roman, font 12, rând normal, limba română. Nu există condiții pentru numărul de pagini, tematică, stil sau subiecte. Nu oferim feedback participanților sau participantelor decât în cazurile în care considerăm că ar fi necesar.

P.S: Juriul își menține dreptul de a nu acorda premiile dacă consideră că niciunul dintre manuscrisele primite nu se pliază pe direcția editorială a editurii Dezarticulat. Juriul nu operează cu o grilă obiectivă de evaluare a manuscriselor, iar posibilele alegeri sau respingeri sunt exclusiv opțiunile estetico-ideologice 100% subiective ale membrilor și membrelor juriului. Dacă ești cititor sau cititoare de literatură trepanată și vrei să sprijini fondul de premii sau activitatea noastră editorială, ne poți susține cu o donație lunară pe patreon sau cumpără cărțile noastre din librăriile Cărturești sau din magazinul nostru online.

Volumul câștigător al concursului de debut RADU DEMETRIADES din primăvara anului 2023 este Cartea cu moace de Alberto Păduraru. Îl găsești în librăriile Cărturești la nivel national, dar și pe site-ul nostru la un preț promotional.

Cartea cu moace e un festival de scurt-metraje absurde, naive & sentimentale, la care ajungi din întâmplare fără să-ți pară rău c-ai pierdut timpul sau banii pe bilet. Influențele sunt la vedere și parcă simți cum autorul se mândrește cu aceste influențe. Nu am mai întâlnit la nici un debutant atâta inventivitate și dorință nestăpânită de-a a oferi plăcere cititorului. Este asta post-ironie sau inconștiență pură artistică? Poate e o combinație stranie care ne dezarmează și ne anihilează perversitatea verdictuală.
Sper ca acest volum să fie la fel de distractiv și pentru voi.

V.LEAC

 

 

1 thoughts on “CONCURS DEBUT RADU DEMETRIADES TOAMNĂ 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *